Nieuws


Met 400.000 enthousiaste vennoten zijn we de strafste en warmste coöperatie van het land. Samen geraken we verder, beleven we meer en investeren we beter: in initiatieven die (het) goed doen en mensen verbinden,
in projecten die opbrengen voor ons allemaal. Samen hebben we ’t goed met elkaar

Daar is de zon! Krijg jij ook alvast zin in de zomer?

SUMMERSCHOOL SUÏCIDEPREVENTIE: Omgaan met suïcidaal gedrag bij kinderen en jongeren 9 en 11 juli 2024

Tijdens deze online tweedaagse zoeken we samen naar een antwoord op volgende vragen: Hoe herken je signalen die wijzen op suïcidaal gedrag? Hoe vraag je of iemand aan zelfmoord denkt en hoe maak je dat verder bespreekbaar? Hoe schat je het risico op zelfdoding in? Wat doe je in geval van crisis? Hoe doe je aan zelfzorg als hulpverlener?

Op deze en andere vragen krijg je een antwoord in onze interactieve training voor hulpverleners. Deze vorming is interessant voor leerlingenbegeleiders, medewerkers van het JAC, CLB-personeel, psychologen, … We werken in kleine groepen met ruimte voor persoonlijke inbreng. 

Praktisch:

  • Wanneer: 9 en 11 juli 2024 (een engagement voor beide dagen is een voorwaarde om deel te nemen) met terugkomdag op 21 januari 2025
  • Waar: online via Zoom
  • Kostprijs: € 90 (Je inschrijving is pas definitief na overschrijving van het cursusgeld (na ontvangst van factuur). Opgepast: het cursusgeld dient ten laatste 2 weken voor de start van de vorming betaald te zijn. Kosteloos annuleren kan slechts tot 2 weken voor de vorming.)